Bystasjonen SenterBystasjonen Senter midt i Sandnes Sentrum

19.jpg 20.jpg 22.jpg 23.jpg
 • Areal:

  20.000 m2 handel
  475 parkeringsplasser

 • Arkitekt:

  Brandsberg-Dahls Arkitekter AS

 • Entreprenør:

  Skanska Norge AS

 • Status:

  Ferdigstilt

I Sandnes sentrum åpnet vi Bystasjonen Senter 30. oktober 2014. Senteret utgjør ca. 20.000 kvm med handel og vil romme ca. 50 leietakere, fordelt på to plan. I senterets tredje etasje etableres helsebasert virksomhet, hvor SATS treningssenter er den største aktøren.

Senteret ligger sentralt, med direkte tilknytning til rutebilstasjonen. Det tilrettelegges for gode parkeringsfasiliteter i senterets underetasje, hvor det etableres ca. 475 parkeringsplasser. På toppen av senteret er det bygd 131 nye leiligheter, hvor alle er solgt.

Sandnes er i dag Norges hurtigst voksende by, med ca. 70.000 innbyggere. I 2012, var det 1,7 millioner reisende med buss til og fra Bystasjonen. I tillegg til alle reisende med buss, har Bystasjonen også togreisende til hele regionen. Senteret bygges med store glassflater i alle etasjer, med direkte innsikt og kommunikasjon mellom butikkene og gateplan utenfor. Det etableres en ny miljøgate som sammenføyes med Sandnes sin eksisterende gågate, Langgata. Den nye miljøgaten vil gå igjennom Bystasjonen Senter, på bakkeplan. I miljøgaten vil det legges vekt på uteservering og butikker med direkte adkomst til senteret.

Se alle prosjekter

Galleri